thermohout gevelbeklding

Thermo Essen

Thermo essen is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het hout wordt door middel van stoom verwarmd tot een temperatuur van minimaal 215°C. Het stoom zorgt ervoor dat het hout niet scheurt of barst. Hierdoor krijgt het hout een verhoogde duurzaamheid en weerstand tegen houtrot en vocht. Na de behandeling is het thermohout te vergelijken met een tropische hardhoutsoort uit duurzaamheidsklasse I. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke kleur. Niet voor niets is Thermo essen erg geschikt voor buitentoepassingen. Tablazz levert thermo essen terrasdelen en gevelbekleding.

Uiterlijke kenmerken: Thermo Essen heeft een mooie houttekening en een egaal donkerbruine kleur. Geolied zal de natuurlijke, warme uitstraling behouden blijven. Onbehandeld en blootgesteld aan weersinvloeden zal het hout na verloop van tijd mooi vergrijzen.
Groeigebied: Europa
Botanische naam: Fraxinus excelsior
Duurzaamheidsklasse: 1
Volumieke massa: 510-830 kg/m3
Hardheid (Janka): 6140
Werking: Middelmatig-Gering
Bijzonderheden: Thermo essen heeft 25% meer geluid- en warmte-isolatie dan niet thermisch gemodificeerd hout en is het 30% vuurbestendiger dan gewoon hout.

Gevelbekleding Thermo Hout

Rhombus rood houten gevelbeklding

ThermoHout is hét ecologische alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten. Tablazz levert horizontale en verticale thermohouten gevelbekleding in essen en naaldhout (sparren en dennen). Waarom thermohouten gevelbekleding? Thermohout is een belangrijke evolutie in de houtsector. Het biedt antwoord op de sterke vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Door de thermische behandeling wordt de…

Lees meer

Exterpark Classic Buitenparket

Exterpark Classic was het eerste ‘schroefloze’ terrassysteem waardoor zichtbare, hinderlijke schroeven door het hout tot het verleden behoorde. Het Classic systeem werd in 1995 gelanceerd en was wereldwijd het eerste verborgen bevestigingssysteem. De trend om de sfeer en comfort van binnen naar buiten te brengen was gezet. Het Classic systeem is,…

Lees meer

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen